IT beheer: uitbesteden of zelf doen?

Er zijn veel verschillende manieren om het IT beheer van je bedrijf te regelen, bijvoorbeeld door een IT'er (parttime) in dienst te nemen of het zelf te doen. Bekijk hieronder de beste oplossing voor jou. 

 

Je IT beheer uitbesteden aan D2-PC

IT'er in dienst nemen

Zelf doen


Doelgroep

ZZP en MKB. Geen IT-kennis nodig, waardoor het zeer geschikt is voor midden- en kleinbedrijf. 

Vanaf plusminus 30-50 medewerkers wordt het rendabel om een IT'er in dienst te nemen.

Indien je ervaren en handig met IT bent. En je het uiteraard leuk vindt om hier tijd in te steken.


Gemak

Dit is waar het bij ons om draait. Van de ene op de andere dag krijg je ineens toegang tot oplossingen, specifieke vaardigheden en expertise, zonder mensen te hoeven inhuren, aannemen, inwerken of opleiden. 

Er is iemand die zich binnen jouw bedrijf ontfermt over je IT, maar je moet nog wel deze persoon zelf managen, zorgen voor zijn/haar opleiding en je betaalt voor de overhead (bureau, PC, loonkosten + werkgeverslasten). 

Uiteraard kies je in dit geval niet voor gemak.


Financiële risico's

In tegenstelling tot bijna alle andere IT bedrijven hebben wij géén opzegtermijn: het is per dag opzegbaar (en afschaalbaar). Je loopt dus nagenoeg geen risico.

Je hebt te maken met arbeidsrecht en je loopt risico voor de duur van het arbeidscontract. Bij ziekte betaal je wel, maar is er niemand voor je IT.

Er zijn geen verplichtingen dus er is ook geen enkel financieel risico.


Kosten

Vanaf €99 per maand voor ZZP'ers of €160 voor MKB'ers met 1 of meerdere werkplekken. Dat is nog altijd minder dan een parttimer. Bekijk onze tarieven.

De duurste optie. Je kosten voor een parttimer of fulltimer liggen significant hoger (loonkosten + werkgeverslasten + overhead). Dit wordt in de meeste gevallen rendabel vanaf plusminus 30-50 medewerkers. Indien je een freelancer onder contract neemt is het afhankelijk van de hoeveelheid uren en weet je van tevoren niet precies wat je over een bepaalde periode aan kosten hebt. Gemiddeld rekenen IT'ers een freelance tarief van ongeveer € 80 per uur.

De goedkoopste optie, maar de tijd die je in je IT steekt, kun je niet in je klanten en groei van je bedrijf steken.


Schaalbaarheid

Er is een voordeel en een nadeel.

Voordeel: IT uitbesteden brengt extra denkkracht en creativiteit naar binnen die je groei kunnen versnellen. Anderen gaan intensief met je meedenken over belangrijke processen in je bedrijf en proberen kennis en innovatie uit andere sectoren te kruisbestuiven. Ook kun je elke dag opschalen en afschalen bij ons.

Nadeel: als je groeit en het omslagpunt bereikt dat het begint te lonen om je IT inhouse te gaan doen (vanaf plusminus 30-50 medewerkers), moet je een transitie opzetten en dat kost tijd. Er moeten kandidaten geworven worden en er moet een goede overdracht worden gerealiseerd.

Je neemt iemand aan die maar één taak heeft: zich helemaal toewijden aan jouw IT. En naarmate je onderneming groeit, kan de kennis en expertise ook meeschalen door meer mensen aan te nemen en op te leiden. Maar het werven van goede IT'ers is niet makkelijk en kost aardig wat tijd en geld. Er is een chronisch tekort in de markt.

Je hebt geen mensen om mee te sparren of die je plannen naar een hoger niveau kunnen tillen. Als je groeit komt er een punt dat je het niet meer zelf kan, omdat het te tijdsintensief wordt om erbij te doen.


Ondersteuning

Wij zijn er 24/7. Problemen pakken we direct op zonder wachttijden. En wij zijn verantwoordelijk voor de oplossing.

Je hebt iemand die tijdens kantooruren per direct inzetbaar is. Als je eigen IT’er er niet uitkomt, moet je alsnog een derde inschakelen (en ervoor betalen). En je kan je IT'er waarschijnlijk ook niet om 03:00 ’s nachts bellen op zaterdag. 

Je moet het zelf doen.

Het uitgebreide vergelijkingsschema op deze pagina is gemaakt voor weergave op desktop en tablet. Helaas werkt het niet op mobiel. Open hem even opnieuw op een desktop of tablet om het schema weer te geven.

Conclusie 

De beste keuze voor je bedrijf

Je IT beheer uitbesteden of zelf doen, is sterk afhankelijk van je wensen en bedrijfsgrootte. We kunnen niet zomaar stellen dat één methode de beste of slechtste is. Maar de verschillen zijn wel groot. Het eerste waar je naar kijkt is je bedrijfsgrootte. Vanaf plusminus 30-50 medewerkers wordt het rendabel om een IT'er in dienst te nemen. Tot die tijd heb je verschillende opties. De belangrijkste vragen die je in dat keuzeproces kunt afwegen zijn:

  • Kan ik het zelf?
  • Heb ik er de tijd voor of gaat dat ten koste van mijn omzet en groei?
  • Hoeveel zekerheid wil ik over mijn kosten op IT-gebied?
Oplossing op maat

Probeer D2-PC eerst 14 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis

Gratis aanmelden

Welk pakket wil je gratis uitproberen?
Welk pakket wil je gratis uitproberen?
ZZP
Zakelijk
Speciaal
Weet ik niet, wat past het beste bij mij?

We beloven binnen een uur contact met je op te nemen.

Bellen doen we tussen 09:00 en 21:00 uur. Je kan ons altijd bellen wanneer het jou uitkomt, ook 's avonds en in het weekend.

Als je voor 10:00 je aanvraag indient kunnen we in veel gevallen zorgen dat alles om 17:00 al draait.

Je maakt al vanaf € 85 per maand gebruik van D2-PC.

Gratis aanmelden

Welk pakket wil je gratis uitproberen?
Welk pakket wil je gratis uitproberen?
ZZP
Zakelijk
Speciaal

We beloven binnen een uur contact met je op te nemen.

Als we je bellen doen we dat tussen 09:00 en 20:00 uur. Je kan ons altijd bellen wanneer het jou uitkomt, ook 's avonds en in het weekend.

Als je voor 10:00 je aanvraag indient kunnen we in veel gevallen zorgen dat alles dezelfde dag om 17:00 al draait.