Systeembeheer uitbesteden

Een goede systeembeheerder heeft een heldere taak: ervoor zorgen dat alle ICT apparaten waar iedereen mee werkt, vlekkeloos werken en tiptop in orde zijn. Denk aan pc's, laptops , printers, smartphones, servers, tablets en scanners. Is iets stuk? De systeembeheerder lost het op. Maar een goede systeembeheerder doet meer dan alleen helpdesk spelen. Die zorgt ervoor dat alle apparaten goed presteren, goed beveiligd zijn, back-ups draaien en de juiste toegangen hebben.

Elk bedrijf heeft tegenwoordig een vorm van ICT. Het mag zeker niet teveel kosten, maar te weinig is ook niet goed, want de boel moet gewoon goed werken. Anders krijg je brakke computers waar mensen niet productief mee zijn, liggen kassasystemen op hun gat, of raak je belangrijke data kwijt als iets stukgaat. Voor ZZP'ers en kleine MKB'ers loont het nog niet om een systeembeheerder in dienst te nemen. Ondernemers moeten zichzelf daarom de vraag stellen: ga ik het zelf doen, of ga ik mijn systeembeheer uitbesteden?

D2-PC is een organisatie aan wie je je systeembeheer kunt uitbesteden. Voor een vast maandelijkse bedrag regelen we jouw IT. Dan kun jij je richten op waar jij goed bent en hoef je je geen zorgen te maken over jouw systeembeheer. Wellicht is systeembeheer uitbesteden iets voor jou?

Binnen 1 minuut weet je alles

Wat is systeembeheer?

Systeembeheer is ervoor zorgen dat alle ICT doet wat het moet doen. En dat is de verantwoordelijkheid van de systeembeheerder. Die zorgt ervoor dat al je devices, van laptops tot telefoons, altijd en overal goed werken, beveiligd zijn en de software hebben die voor jouw zaak optimaal is. Onder systeembeheer vallen onder andere de volgende taken:

  • Verzorgen van back-ups van gegevens;
  • Zorgen voor het goed instellen en up to date houden van besturingssystemen;
  • De juiste hardware en software aanschaffen en dit goed onderhouden en up to date houden;
  • Het toevoegen van gebruikers en ervoor zorgen dat ze de juiste toegangen hebben;
  • Het beantwoorden van technische vragen en het oplossen van technische problemen;
  • Het goed beveiligen van al je ICT en data;
  • Het zoveel mogelijk voorkomen van ICT problemen.

Verschil tussen netwerkbeheer en systeembeheer

Een netwerkbeheerder zorgt ervoor dat al je apparaten (zoals pc's, routers, servers, printers, tablets etc.) met elkaar kunnen communiceren en bestanden met elkaar kunnen uitwisselen.

Een systeembeheerder zorgt er op zijn beurt voor dat al deze werkplekken (van smartphone tot laptop) tiptop in orde en up-to-date zijn. Systeembeheer omvat dus de hardware, software, updates en beveiliging van al je apparaten op zich.

In de praktijk is de systeembeheerder vaak ook tegelijkertijd de netwerkbeheerder.

Wat zijn de voordelen van systeembeheer?

Het voordeel van een goede systeembeheerder onder speed dial hebben, is dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken om de ICT van je onderneming. Heeft iemand een probleem met een computer? Werkt het internet niet? De systeembeheerder fixt het. En de beste systeembeheerders voorkomen problemen, omdat ze goed in de gaten houden of alles nog strak werkt, up to date is, of er goede back-ups gedraaid worden en of alles goed beveiligd is. De paradox van goed systeembeheer is dan ook dat je er niks van merkt (want alles werkt vlekkeloos). Een veel gehoorde quote over systeembeheer is dan ook:

Everything works, why do we pay you?

Nothing works, why do we pay you?

Kosten systeembeheer uitbesteden

Je systeembeheer uitbesteden is vooral rendabel als je een klein bedrijf of ZZP'er bent. Het is meestal pas rendabel om een systeembeheerder in dienst te nemen bij 30 mensen personeel. Freelancers kosten zo rond de €80 per uur ex btw. Als je verder gaat zoeken naar bedrijven die het als dienst aanbieden, word je op de meeste plekken niet veel wijzer. Er zijn niet veel bedrijven die vooraf duidelijk zeggen hoeveel het kost. Je moet dan eerst intakegesprekken voeren zodat zij kunnen inschatten voor hoeveel ze je kunnen uitknijpen. Bij ons niet. Bij ons betaal je een vast bedrag per maand, zonder verrassingen achteraf. Je maakt al gebruik van onze diensten voor €85 per maand.

Probeer onze diensten de eerste 14 dagen voor niks!

Je maakt al gebruik van onze diensten voor slechts € 85 per maand.

Gratis aanmelden

Welk pakket wil je gratis uitproberen?
Welk pakket wil je gratis uitproberen?
ZZP
Zakelijk
Speciaal
Ik weet het niet, wat raad je aan?

We beloven binnen een uur contact met je op te nemen.

Bellen doen we tussen 09:00 en 21:00 uur. Je kan ons altijd bellen wanneer het jou uitkomt, ook 's avonds en in het weekend.

Als je voor 10:00 je aanvraag indient kunnen we in veel gevallen zorgen dat alles om 17:00 al draait.